Nieuws

Nieuws

03-07-2013 Krantenartikel in "Dichtbij"

NieuwsPosted by Lucienne Decker 12 Jul, 2013 00:25:53

AMY, SENNA en GUUS in krantenartikel van "Dichtbij"

Op 3 juli hebben Amy, Senna en Guus in de krant gestaan.

De verslaggeefster Anne-Rose Hermer is bij ons thuis een interview komen afnemen en daar heeft ze een heel leuk artikel omheen geschreven.

Het artikel gaat over het ras de Newfoundlander en over het waterwerk wat wij sinds 2006 beoefenen. Eerst met onze 1e Newfoundlander Baila bij de NNFC. Later is daar Senna bij gekomen en Senna heeft een start gemaakt bij WAG-Colonia (Duitse waterwerkvereniging) die op de Internationale manier trainen.

Amy heeft eigenlijk op een paar maanden na alleen maar op deze manier getraind en dat merk je ook aan haar. Ze heeft niet de neiging om bij iedere oefening gelijk naar de kant te gaan. In Europa word vaak vanuit de boot de oefening gedaan en stopt de oefening ook weer als de hond terug is in de boot. Dit principe kennen ze niet bij de NNFC zodoende.

Maar Amy heeft tot nu toe de beste zwemkwaliteiten van onze Newfoundlanders.

Ze is nu net 3 jaar en heeft tot nu toe de volgende brevetten behaald.

Belgie A en B - Duitsland A, B, C - Frankrijk 1e en 2e graad

Senna heeft de volgende brevetten behaald.

Belgie A - Duitsland A - Frankrijk 1e en 2e graad - Nederland A en B

  • Comments(0)//nieuws.fromcloseharmony.nl/#post52

14-06-2013 Wandeling Prinsenpark Rotterdam

NieuwsPosted by Lucienne Decker 22 Jun, 2013 23:47:31

14-06-2013 Wandeling Prinsenpark Rotterdam

Wij zitten aan de rand van het Prinsenpark in Rotterdam. Je kan hier naar hartelust je hond uitlaten en er zijn verschillende gedeelte's waar de honden los mogen.

Een paar foto's van onze parkwandeling waar we regelmatig te vinden zijn.

  • Comments(0)//nieuws.fromcloseharmony.nl/#post50

17-03-2013 Wandeling Geestmerambacht

NieuwsPosted by Lucienne Decker 10 Jun, 2013 21:31:07

We zijn 17 maart met Laurens en Christa naar Ed en Annemarie gereden, en hebben daar een heerlijke dag gehad.

Nadat we in het recreatiegebied Geestmerambacht met alle hondjes een lekkere wandeling hadden gemaakt, zijn we daarna bij Annemarie thuis een hapje gaan eten.

We hebben daar een heerlijke mexicaanse avond gehad met eigen gemaakte wraps. 's Avonds weer huiswaarts na een oergezellige dag. Dank Ed & Annemarie. smiley

  • Comments(0)//nieuws.fromcloseharmony.nl/#post40

09-03-2013/11-03-2013 The Crufts

NieuwsPosted by Lucienne Decker 18 Mar, 2013 19:31:35

The Crufts

Ik en Annemarie zijn per vliegtuig vertrokken naar Birmingham om het spektakel wat de grootste Hondenshow ter wereld is, eens van dichtbij te kunnen meemaken.

Vanaf het vliegveld zijn we met de trein naar ons hotel Holiday Inn in het centrum van Birmingham gegaan. Alles ligt hier dicht bij elkaar en de NEC waar de hondenshow gehouden werd staat in verbinding met het treinstation, je loopt zo naar binnen. !!! Super geregeld.

De zaterdag hebben we gebruikt om de hallen, 5 stuks !!, te verkennen en al zoveel mogelijk kraampjes te bekijken. We wilden namelijk de zondag gebruiken voor de Newfoundlanders die gekeurd zouden worden in Hall 5 ring 33.

Er waren die dag 192 inschrijvingen en ze werden gekeurd door Dhr. Galvin. Wat een belevenis was dat, zoveel Newfoundlanders gekeurd te zien worden en dan dat dit zo soepel verloopt. De eerste 3 geplaatste kregen een keuringsrapport, de rest niet, wat perfect loopt.

Na afloop zijn we naar de erering gegaan waar New Angels Knoxx (Vic) na BOB te zijn geworden mee mocht lopen in de Working Dog Group. Wat een spektakel is deze erering waar 7000 !!! mensen zitten. Vic zat niet bij de laatste geplaatste maar op zich al een hele prestatie om hier te mogen lopen.

Na de erering zijn we samen met Marcel Davids en Italianen van Newfoundland Hills waar Marcel Blu voor uitbracht, naar een gezellig Italiaans restaurant gegaan waar we heerlijk hebben gegeten. Na afloop zijn Annemarie, Marcel en ik nog even een Engels kroegje in gegaan waar we helaas om 00.00 naar het hotel moesten want dan sluiten ze daar.smiley Maar oh wat hebben we het gezellig gehad Annemarie en ik, we hebben dubbel gelegen en een fantastisch weekend gehad. Geweldige vriendin.smiley Thank you Annemarie.

Op maandag zijn we 's middags weer moe maar voldaan terug gevlogen waar Ed en Bernice ons stonden op te wachten op Schiphol. Ik wist niet dat je zo je honden kon missen na 2 dagen. smiley Na een afsluitend etentje zijn we weer allemaal huiswaarts gegaan. Goodbye England... it's was a very nice trip and I should remember it for a long time......

  • Comments(3)//nieuws.fromcloseharmony.nl/#post39

10-02-2013

NieuwsPosted by Lucienne Decker 03 Mar, 2013 22:15:09

Wandeling The Newf Society (TNS) in Oostvoorne.

We hebben een zalige wandeling gemaakt door de Voornse Duinen.

Na wat stuifsneeuw in Rotterdam, was het aangekomen in Oostvoorne een hele verandering met een dik pak sneeuw.

We hebben hier een stevige wandeling gemaakt en helaas dit jaar geen Schotse Hooglanders en wilde paarden. Maar de sneeuw maakte het plaatje meer dan goed.

We hebben afgesloten met een etentje en een aantal mensen in Restaurant Aan Zee Oostvoorne.

De foto's staan op facebook.

  • Comments(0)//nieuws.fromcloseharmony.nl/#post37

16-01-2013 Kralingse Bos

NieuwsPosted by Lucienne Decker 27 Jan, 2013 18:38:24

Kralingse Bos in winterse sfeeren.

We zijn op een doordeweekse dag lekker naar het Kralingse Bos geweest samen met Laurens en Christa. Het was erg mooi en het hele bos was met een mooi pak sneeuw bedekt.

De honden vonden het geweldig en Guus van Laurens en Christa genot met zijn vriendinnetjes Senna & Amy.

  • Comments(0)//nieuws.fromcloseharmony.nl/#post35

06-01-2013 Loonse en Drunense Duinen

NieuwsPosted by Lucienne Decker 27 Jan, 2013 18:15:07

Loonse en Drunense Duinen

We zijn het nieuwe jaar begonnen met een heerlijke wandeling samen met onze vrienden Laurens, Christa, Ed, Annemarie, Saulus en Sylvia naar de Loonse en Drunense Duinen.

We hebben heerlijk gewandeld en de honden hebben genoten. Na de wandeling hebben we nog wat gedronken en een klein hapje genomen in Restaurant Bosch en Duin.

Hierna zijn we met Ed en Annemarie naar Laurens en Christa gereden waar we lekker hebben gegeten en een gezellige avond hebben gehad. Laurens en Christa weer bedankt voor de gastvrijheid. Ook de rest van onze vrienden bedankt het was een gezellige dag en we zijn blij met jullie, kanjers!smiley

  • Comments(0)//nieuws.fromcloseharmony.nl/#post34

22-10-2012 Echo Amy

NieuwsPosted by Lucienne Decker 24 Oct, 2012 23:02:39

Vandaag afspraak gemaakt voor Amy bij Dierenkliniek Sleeuwijk.

Maandag 12 november word een spannende dag, dan horen we of Amy drachtig is.

Tot die tijd duimen we dat het zo is.....

Today we have make a appointment for Amy at the clinic in Sleeuwijk.

Monday 12 november it became a very exciting day, then we hear or Amy pregnant is.

Till that time, we pray....

  • Comments(0)//nieuws.fromcloseharmony.nl/#post32
Next »