Nieuws

Nieuws

13-10-2013 Brevetten Nederland

WaterwerkPosted by Lucienne Decker 31 Oct, 2013 12:01:37
13-10-2013 Eerste officiele brevetten Nederland.

Het was dan eindelijk zover.....
De 1e officiele brevetten die werden gehouden in Nederland.
Het was een zeer onstuimige dag met hele harde wind en heel de dag regen, regen en nog eens regen.
Maar dat mocht de pret niet drukken.
Egbert en ik zaten in de ochtendploeg in de boot en Patricia en Andre in de middagploeg. Nou dat hebben we geweten, ik ben nog nooit zo nat geweest in mijn leven.

Maar ik zou die dag starten met alleen Senna, want Amy was loops en die deed niet mee.
Laurens was zo lief om Senna 's middags te komen brengen zodat zij niet heel de dag in de stromende regen hoefde te liggen.
Nadat de ochtendploeg was geweest was het mijn beurt om met Senna te starten.
Eerst de gehoorzaamheid, volgen aan de lijn, wendomkeert en op het teken van de keurmeester Rita Breesch een halt gevolgd door een zit en daarna weer terug richting keurmeester.

Senna deed de gehoorzaamheid voorbeeldig, 1 aftrekpunt omdat ze al ging zitten waar ze moest staan. Nu op naar de waterkant.
Het A brevet bestaat uit 3 oefeningen.

1. Een dummieapport bij de boot ophalen.
2. Op 50 meter afstand op commando uit de boot springen.
3. Een uit de boot geworpen pop ophalen en terugbrengen naar de kant.

Senna deed het voortreffelijk, de volle punten op d laatste oefening na, daar moest ik haar 1x een extra commando geven, dus daar kreeg ze 1 puntaftrek voor.
Totaal dus geslaagd met een vette 98/100 punten.

En een hele mooie 2e plaats!! smiley
  • Comments(0)//nieuws.fromcloseharmony.nl/#post58

01-09/07-09-2013 Trainingsweek + Brevetten Kronenburger See

WaterwerkPosted by Lucienne Decker 30 Oct, 2013 16:57:34
01-09-2013 / 07-09-2013 Brevetten + Trainingsweek Kronenburger See (Dtsl.)

Op zondag zijn we vertrokken met de caravan richting Duitsland, waar we deelnamen aan een trainingsweek met WAG-Colonia.
Na de week zou dit worden afgesloten met brevetten.
Senna doet mee met de training, maar niet meer met de hogere brevetten simpelweg omdat zij niet constant uit de boot en terug naar de boot wil zwemmen. Ze vind dit gewoon niet fijn, dus alleen voor haar nog recreatief.
Met Amy is het een ander verhaal.
Onze tornado heeft dit jaar in Duisburg haar C brevet gehaald, dus ze moest hier na deze week op voor haar D brevet... het hoogste in Duitsland.
Er komt aardig wat bij kijken, en er zitten 2 verplichte oefeningen tussen en 3 oefeningen worden 's ochtends uitgeloot.
Er was nog werk aan de winkel die week, en naarmate de week vorderde had ik toch wel een licht positief gevoel over de brevetten.
Op vrijdag wachtte ons nog een verrrassing, want Guus van Laurens & Christa kwamen ook voor een weekend over, en Guus stond nog ingeschreven voor de brevetten, maar Christa heeft een nekhernia dus kon geen brevet zwemmen met Guus.
Ik ben zaterdag met Guus aan de bak gegaan voor het C brevet waar hij voor 5 oefeningen op moest. Alles ging perfect tot de laatste oefening waar Guus vanuit de boot de levenloze moest halen en terug naar de boot moest brengen. Hij ging nog naar de levenloze en pakte de pols vast, maar hij moest draaien en liet de pols los. Na nog een herkansing en hetzelfde euvel was Guus helaas gezakt. Maar na 6 weken niet zwemmen was ik super trots op hem. Hij komt er wel.
Daarna moest Amy aan de bak. Amy ging als een speer, maar bij de 4e oefening moest ze vanuit de boot een afgedreven boot ophalen en terugbrengen naar de boot. Normaal geen probleem... maar die dag waaide het erg en bij de 1e keer ging ze wel maar draaide halverwege weer om. De 2e poging ging ze wel naar de boot, maar ze ging langs de rechterkant van de boot, juist het gedeelte waar het hard waaide en ze keerde terug. Ze was nog even aan het draaien aan de achterkant van de boot en zocht het touw, maar uiteindelijk draaide ze en kwam terug naar de boot. Helaas dus ook gezakt. Maar ze is jong en we hebben nog volop tijd voor dit brevet dus in 2014 gaan we erweer voor, want we gaan ons nu opmaken voor de loopsheid van haar die er ieder moment aan zit te komen.


  • Comments(0)//nieuws.fromcloseharmony.nl/#post56

04-08-2013 Waterwerk Brielle

WaterwerkPosted by Lucienne Decker 04 Oct, 2013 00:14:42
Waterwerk Brielle  • Comments(0)//nieuws.fromcloseharmony.nl/#post55

21-07-2013 Waterwerk Brielle

WaterwerkPosted by Lucienne Decker 04 Oct, 2013 00:06:39
Waterwerk Brielle  • Comments(0)//nieuws.fromcloseharmony.nl/#post54

07-07-2013 Waterwerk Brielle

WaterwerkPosted by Lucienne Decker 03 Oct, 2013 23:40:38
WATERWERK BRIELLE

Zoals zo vaak op zondag gaan we gedurende april t/m oktober met de hondje
waterwerken in Brielle.

De ene keer in Clubverband, de andere keer met een eigen ploegje wat oefeningen doen.

Dit keer waren we met Laurens, Christa, Annemarie en supporter Matty,en wat was het een heerlijke en warme dag.

Hieronder wat foto's van een aangename dag.  • Comments(0)//nieuws.fromcloseharmony.nl/#post53

29-06-2013 Brevetten Duisburg (Wolfssee) Duitsland

WaterwerkPosted by Lucienne Decker 05 Jul, 2013 00:29:13
28-06-2013 / 30-06-2013 Brevetten Duisburg (Wolfssee) in Duitsland

Op vrijdag 28 juni zijn we samen met Ed & Annemarie naar Duitsland gereden, waar Cenja voor het B-brevet en Amy voor het C-brevet op moest.

We zijn op camping Entenfangsee in Mulheim gaan staan dat was 5 km. van de Wolfssee waar de Wasserarbeitsgruppe NRW traint. Wat een mooie plaats hebben ze daar, een eigen omheinde plek en clubhuis !!

Vrijdagavond zijn we daar al even gaan kijken want ik vind het altijd erg fijn als ik weet waar ik moet zijn de volgende dag en ik was hier nog nooit geweest.
Ze waren al bezig om alles in gereedheid te brengen voor de volgende dag en hebben wat gepraat en gedronken.

Terug op de camping hebben we nog een glaasje genomen op de hopelijk goede afloop voor de volgende dag....
De volgende ochtend bleek dat Ed & Annemarie op de grond hadden gelegen want het luchtbed was leeg gelopen. Rara wat er is gebeurt, maar feit is dat het de volgende nacht wel vol bleef dus....

Maar op zaterdag zijn we dus vroeg opgestaan want we moesten ons om 08.00 melden, het begon om 09.00 maar de chip moet gecontroleerd, logboek inleveren, controle inentingsboekje dus er word aardig wat gecontroleerd.

Annemarie mocht met Cenja het spits afbijten.
Eerst gehoorzaamheid en daarna met goed gevolg het water in.
En ja ze mocht het water in !! Cenja moest 3 oefeningen doen welke ze op 1 oefening na (pop van boot terug naar de boot) glansrijk doorstond. Hier kreeg ze een herkansing voor. Maar JIPPIE !!!..... Brevet B in de knip.... en daarna moest Amy!!

Amy hoefde geen gehoorzaamheid meer te doen, dat is bij C niet meer nodig.
Dus ze kon gelijk starten met haar 5 oefeningen. De 1e oefening een reddingsboei naar de drenkeling was geen probleem, de 2e oefening is de peddelapport, dan valt er een peddel uit de boot, de boot vaart nog door en dan moet de hond vanuit de boot de peddel halen en terugbrengen naar de boot. Normaal geen probleem, maar dit maal zag ze de peddel niet en had ze een 2e poging nodig voor deze oefening.
De 3e oefening was een lege boot halen met de hond startend vanaf de kant. Dat is helemaal nooit een probleem en voerde ze perfect uit. De 4e oefening was startend vanaf de kant een drenkeling ophalen, nou ook dat is een fluitje van een cent en doorstond ze ook glansrijk. Dan de laatste 5e oefening, de hond gaat mee in de boot en vanuit de boot valt er een levenloze (dode) persoon en dan moet de hond de levenloze persoon halen, bij de hand nemen en terug naar de boot brengen. Deze oefening wil ze nog wel eens niet correct uitvoeren, ze wil dan de hand niet pakken. Maar die dag deed ze hem perfect, zelf zo perfect dat er gelijk achter de levenloze een boei lag, en dat maakte het er niet makkelijker op voor Amy om te draaien. Maar oh wat was ik blij en Annemarie natuurlijk ook met Cenja.

We hebben het op de camping nog even gevierd, de hondjes kregen allemaal een cadeautje om uit te pakken, en de volgende dag zijn we op het gemakkie naar huis gereden.

Dank Annemarie en Ed voor de gezellige dagen. Friends forever!!
  • Comments(0)//nieuws.fromcloseharmony.nl/#post51

26-05-2013 Brevetten Hofstade Yeodogs BelgiƩ

WaterwerkPosted by Lucienne Decker 21 Jun, 2013 01:22:23

Brevetten Hofstade Yeodogs Belgie.

Zaterdag 25 mei zijn we naar Belgie gereden samen met Laurens, Christa en Guus waar we eerst een nachtje zijn blijven slapen in een hotel in Mechelen.

De volgende morgen zijn we na een heerlijk ontbijtje naar Blosom Domein Hofstade gereden waar we Annemarie, Ed en Cenja zouden treffen.

Guus en Cenja moesten beide voor hun A-brevet en Amy voor haar B-brevet. Aangezien Christa nog steeds met haar gescheurde spier in haar been zit ga ik weer met Guus aan de arbeid.

Zowel Guus als Cenja hebben beide hun A-brevet gehaald en Amy deed het super. De weersomstandigheden waren niet optimaal, er stond een zeer sterke wind en de honden moesten er aan trekken.

Amy heeft het B-brevet behaald met een 1e plaats en 96/100 punten. smiley

Op 2 oefeningen had ze 1 puntje aftrek omdat ik een extra bevel gaf, en bij de gehoorzaamheid had ik 2 puntjes aftrek wegens 1 extra bevel en ze wijkte iets van me af met volgen. Maar desondanks wat wil een mens nog meer met deze punten en een 1e plaats!! smiley

  • Comments(0)//nieuws.fromcloseharmony.nl/#post48

12-05-2013 Training Brielle

WaterwerkPosted by Lucienne Decker 21 Jun, 2013 00:21:05

Training Brielle met fotografe Alice van Kempen.

Van april tot oktober trainen wij bijna wekelijks in Brielle voor het waterwerk.

Iedere week worden er wel foto's gemaakt, maar af en toe zitten daar wel hele speciale tussen.

Zoals deze zondag dat fotografe Alice van Kempen foto's heeft genomen van alle honden. Hieronder een aantal van deze schitterende foto's.smiley

  • Comments(0)//nieuws.fromcloseharmony.nl/#post46
Next »